Ön Gösterim 24 Şubat

Sinema açısından hareketli bir haftaya giriyoruz. Bu hafta vizyona girecek filmlerden bazıları...





The Lovely Bones


Alice Sebold'un best-seller romanından sinemaya uyarlanan ve Oscarlı yönetmen Peter Jackson tarafından yönetilen bu filmde başrolleri Mark Wahlberg, Rachael Weisz ve Susan Sarandon paylaşıyor. The Lovely Bones bir cinayet sonucu ölen genç bir kızın ailesini ve katilini izleyerek intikam arzusu ile ailesinin kendi ölümünden sonra toparlanmaları için duyduğu arzu arasında bocalamasını anlatan bir hikaye.









Invictus


Morgan Freeman'a canlandırdığı Nelson Mandela rolüyle Oscar adaylığı kazandıran Invictus filminin yönetmeni ise Clint Eastwood. Film Nelson Mandela'nın Güney Afrika Rugby takımının kaptanı ile beraber ülkede birliği sağlamak amacıyla güçlerini birleştirmelerini anlatan gerçek bir hikayeden yola çıkıyor. Yeni seçilmiş olan başkan Mandela ulusunun ırksal ve ekonomik açıdan bölünmüş olduğunun farkındadır. Ülkesinin insanlarını sporun evrensel dili aracılığıyla biraraya getireceğine inanan Mandela 2005 Dünya Kupası Şampiyonasına katılma şansını elde eden Güney Afrika Rugby takımını güçlendirmek için girişimde bulunur.










Nine
Rob Marshall Chicago'dan sonra yeni bir müzikalle beyaz perdede. "Nine" dünyaca ünlü film yönetmeni Guido Contini (Daniel Day Lewis)nin hem yaratıcılık hem de özel yaşamında girdiği büyük bunalımı ve aynı zamanda eşi (Marion Cotillard),metresi (Penelope Cruz), film yıldızı olan ilham perisi (Nicole Kidman), sırdaşı ve kostüm tasarımcısı (Judi Dench), Amerikalı genç bir moda yazarı (Kate Hudson), gençliğinden tanıdğı hayat kadını (Stacy "Fergie" Ferguson) ve annesi (Sophia Loren)nin de yer aldığı hayatındaki kadınlar arasındaki dengeyi sağlamaya çalışmasını anlatıyor. 1982'deki orjinal Brodway yapımı "Nine" 12 Tony ödülüne aday olmuş ve 8'ini kazanmıştı.

0 Response to "Ön Gösterim 24 Şubat"

Yorum Gönder