Ne İzledim? 18 Şubat


Yaklaşık 1 senelik bir gecikmeyle The Wolfman nihayet bu hafta gösterime girdi. The Wolfman için 1941 tarihli orjinal filmin yeniden çekimi olduğunu söyleyebiliriz çünkü karakterler ve olaylar birebir aynı. Ailesiyle uzun süredir görüşmeyen ve aktörlük yapan Lawrence Talbot (Benicio Del Toro) kardeşinin nişanlısından gelen bir mektup üzerine evine geri döner ve kayıp olan kardeşinin vahşice parçalanmış cesedi ile karşılaşır. Kardeşinin katilini bulacağına dair kardeşinin nişanlısına (Emily Blunt) söz verir ve babasının (Anthony Hopkins) uyarılarına rağmen dolunay gecesi çingenelerin kampına soruşturma için gider.

Benicio Del Toro filmde ortalama bir oyunculuk gösteriyor ve uzun süre Amerika'daki İspanyol akrabalarının yanında kalmış olması da İngiliz aksanının eksikliği ve Amerikan aksanlı konuşması için iyi bir açıklama olmuş. Anthony Hopkins yaşlanmış olsa da her zamanki gibi başarılı bir performans gösteriyor ancak Emily Blunt bana göre filmdeki en zayıf isim. Açıkçası filmdeki işlevi pek anlaşılmıyor (güzel bayan oyuncu kadrosunu doldurması dışında) Scotland Yard müfettişi rolündeki Hugo Weaving ise Ajan Smith performansını aratmıyor.

Makyajın oldukça etkileyici olduğunu söyleyebilirim ve değişme sahneleri birçok filme nazaran çok daha başarılı olmuş. Filmin ayrıca oldukça kanlı olduğunu da söylemeden geçemiyeceğim, özellikle bazı sahnelerde koparılan eller, kollar ve parçalanan iç organlar havada uçuşuyor. Eski tip korku filmlerini sevenler için beğenecekleri bir film.

0 Response to "Ne İzledim? 18 Şubat"

Yorum Gönder