Oscar Night


Lise yıllarından beri tekrarladığım bir gelenek vardır. Her sene saat kurup Oscarları canlı olarak izlerim ve ertesi gün de okul/işe zombi olarak giderim. Geçen sene bu geleneğe kırmızı halıyı da ekledim böylece saat kurma işinden de kurtulmuş oldum. Bu gece de tüm hazırlıklarımı yapmış bulunuyorum. Oscar adayı filmleri gösterime sokma konusunda ülke olarak geride olduğumuz için her sene aday olan filmlerden bazılarını malesef törenden sonra izleyebiliyoruz. Vizyonda olan filmleri Oscarlardan önce izleyebilmek için geçtiğimiz haftayı yoğun bir şekilde geçirdim. Başlıca katagoriler için (Kadın oyuncu katagorisi hariç. Malesef aday olan oyuncuların yer aldığı filmleri izleme şansım olmadı) tahminlerim ise;
En iyi Erkek oyuncu dalında diğer ödül törenlerinde ödülleri paylaşan Jeff Bridges (Crazy Heart) ve Colin Firth (A Single Man) ön planda gözüküyor. En iyi Yardımcı Erkek ödülünde ise hiç tereddüt etmeden tek bir isim söyleyeceğim; Christoph Waltz. En iyi Yardımcı Bayan rolünde ise Penelope Cruz'u Nine filminde oldukça beğenmiş olmama rağmen 2 sene üstüste aynı ödülü vereceklerini zannetmiyorum. Bu sebeple büyük ihtimal henüz vizyonda olmayan Precious filminde rol alan Mo'nique favori olarak alacaktır. En iyi Fim ve En iyi Yönetmen katagorileri genelde aynı filme gittiği için sanırım film katagorisinde The Hurt Locker ve James Cameron'un eski eşi Kathryn Bigelow kazanacaktır.
Geçen sene Hugh Jackman'ın gerçek bir şova dönüştürdüğü ödül töreninde bu sene Alec Baldwin ve Steve Martin nasıl bir performans gösterecekler merak ediyorum.


Bölüm II

Oscar töreninin önemi bir bölümü olan kırmızı halı geçidi az önce başladı. Mariah Carey ilk gelen ünlülerden biri oldu ve her zamanki gibi oldukça dekolte bir elbiseyle boy gösterdi. Avatar filminin başrol oyuncusu Sam Worthington ise kırmızı halıda oldukça gergin gözüküyor. Filmin diğer oyunusu Zoe Saldana ise oldukça kötü bir elbise seçimi yaparak bol taşlı ve tüylü mor bir elbise tercih etmiş. Yardımcı Kadın Oyuncu adaylarından Vera Fermiga (Up ın the Air) bu senenin modası olan fırfırın bol kullandıldığı bordo renkli bir tuvaletle törene katıldı. Sandra Bullock kazanması durumunda Oscar ödülüne uyumlu olacak gümüş renkli bir tuvalet giymiş. Ancak saçlarını beğendiğimi söyleyemeyeceğim. Sarah Jessica Parker ise giyidği sarı renkli ve metal aksesuarlı Gucci elbisesiyle yine farklı olmayı başarmış. George Clooney'nin saçının korkunçluğu konusunda yorum yapmak bile istemiyorum. Gereğinden uzun saçlarıyla kendinden hiç beklenmeyecek şekilde bakımsız gözüküyor. Gecenin favori rengi olan pembeyi tercih eden Jennifer Lopez oldukça gösterişli bir tuvaletle kırmızı halıda yerini aldı.


Bölüm III

Alec Baldwin ve Steve Martin başarılı bir ikili olarak oldukça eğlenceli bir açılış yaptılar.Gecenin ilk ödülü olan En iyi Yardımcı Erkek ödülü beklenildiği gibi Christoph Waltz'a gitti. Orjinal Senaryo dalında Hurt Locker ödülü kazanırken, uyarlama dalında ödül Precious'a gitti. En iyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülünü ise favori gösterilen Mo'nique kazandı. En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazanan Jeff Bridges oldu. En İyi Kadın Oyuncu ödülü ise Sandra Bullock'a gitti. Gecenin son ödüllerini kazanan isim ise Hurt Locker filmiyle Kathyrn Bigelow oldu.

0 Response to "Oscar Night"

Yorum Gönder