Şanlı Chicago, Gazi Optimus Prime


Revenge of the Fallen'ın ardından bir sonraki filmi izleme konusunda kararsız olanlar gönül rahatlığıyla Transformers 3: Dark of The Moon'a gidebilirler. Film odukça başarılı bi giriş sahnesine sahip. Amerika'nın uzay programının aslında Ay'ın karanlık bölgesine çarpan uzaylıların varlığını araştırmak için başlatıldığını kullanarak hikayesini tarihi gerçeklere dayandırıyor.
Neil Armstrong ve Buzz Aldrin'in Aya inişlerinin gerçek görüntülerinden sonra Dünya ile radyo bağlantısının kesilmesiyle beraber Aydaki gerçek görev başlıyor ve ayın karanlık bölgesinde bir uzay gemisi bulunuyor.(Aslında bana göre seriye başlangıç için gayet iyi olabilirmiş, geç düşünülmüş olması yazık olmuş)
Film bundan sonra ileriye atlayarak üniversiteden yeni mezun olan Sam Witwicky(Shia LeBeouf)'nin hayatına geçiyor. Dünyayı 2 kere kurtarmış olmasına ve bunun karşılığında Obama'nın elinden aldığı madalyasına rağmen Sam halen iş bulamamış ve yeni kız arkadaşının evinde yaşamaktadır. Bu arada Megan Fox'un yokluğu filmde çok hissedilmiyor çünkü filmdeki ilk sahnesinden de anlaşılacağı gibi Michael Bay kendisinin yerine aynı derece "başarılı" Rosie Huntington-Whiteley'i getirmiş.
Sam hayatın gerçekleri ile savaşırken Autobotlar ise Amerikan ordusuna destek vermektedirler. Ay'ın karanlık yüzünde yıllar önce keşfedilen "sır"ların açığa çıkmasıyla beraber Dünya (Hollywood filmlerine göre a.k.a. America) Decepticonlara karşı bir kez daha Autobotların yardımına ihtiyaç duyuyor.
Son dönemde piyasaya 3D olarak sürülen filmlerin içinde gerçekten 3D (ve hatta şansınız varsa IMAX) olarak izlenmesi zevkli olan tek film diyebilirim. Diğer 2 filmle kıyaslandığı zaman görsel efektler oldukça geliştirilmiş ve autobotların değişimlerini net bir şekilde görebiliyorsunuz. Çoğu eleştiride de Dark of the Moon serinin en iyi filmi olarak adlandırıldı bile.

0 Response to "Şanlı Chicago, Gazi Optimus Prime"

Yorum Gönder