Kara Kule Göründü


Stephen King daha orta okul yıllarında en sevdiğim yazarlardan biri olmasına rağmen “Kara Kule” serisi ile tanışmam 7 sene öncesine dayanıyor. Okuduğum onca kitaba rağmen (bunların arasında en az 20 -25 King kitabı da bulunuyor) henüz Kara Kule’yi okumadığımı duyunca oldukça şaşıran arkadaşımın tavsiyesi ile (buradan ayrıca kendisine teşekkür ederim :) )bu seriye 1982-1997 yılları arasında yazılmış olan serinin ilk dört kitabı ile başladım. Üstelik son 3 kitabın 2004-2005 yıllarında yayınlanması ile 20 sene beklemeye gerek kalmadan hem de arkadaşımdan daha önce “Kara Kule”yi tamamlamış oldum. Son silahşör Roland Deschain’in kimi zaman tek başına kimi zaman ise yol arkadaşlarıyla Kara Kule’ye doğru yaptığı yolculuk, yıllar boyunca 40 ülkeden toplam 30 milyonun üzerinde insan tarafından takip edildi. Serinin bitiminden sonra “Silahşör” ve “Büyücü ve Cam Küre” kitaplarında yer alan flashbacklere dayanan “Kara Kule: Silahşörün Doğuşu” adlı çizgi roman Marvel tarafından çıkarıldı. Ancak Kara Kule takipçilerinin yıllardır bekledikleri açıklama (bu sefer resmi olarak) nihayet geldi,Kara Kule filme çekiliyor.
Universal Pictures ve NBC Universal Television Entertaintment 3 film ve televizyon dizisi yapmak üzere ”Kara Kule” serisinin yayın haklarını aldıklarını açıkladı. Akiva Goldsman tarafından senaryosu yazılacak olan ilk filmin yönetmeni Ron Howard olacak. Televizyon serisinin prodüktörlüğünü ise Ron Howard, Akiva Goldsman ve Brian Grazer üstlenecek.
Stephan King ise serinin televizyon ve beyazperdeye taşınması için doğru ekibi beklediğini ve Howard, Akiva, Grazer ile Universal ve NBC ekibinin “Kara Kule” serisi konusunda oldukça ilgili ve heyecanlı olduklarını ve orjinal hikaye ve karakterlere sadık kalarak seriyi en iyi şekilde televizyona ve beyazperdeye aktaracaklarına emin olduğu açıklamasında bulundu.
Howard, Grazer ve Goldsman üçlemenin ilk filminin hemen ardından, ikinci filmi bağlayacak olan televizyon serisinin ilk sezonunu yayınlamayı planladıklarını söylediler. İkinci filmden sonra ise televizyon dizisi kahramanın gençliğinde yaşadığı maceraların anlatıldığı ve 3. film ve sonrası ile bağlantıların olduğu bir şekilde devam edecek. Gerek film gerekse dizinin oyuncuları ile ilgili henüz bir bilgi olmasa da benim Roland için tek adayım Hugh Jackman umarım bu projede yer alır.

0 Response to "Kara Kule Göründü"

Yorum Gönder