Team Jacob...


Twilight fırtınasının 3. filmi "Eclipse" tüm dünyada bugün vizyona giriyor. David Slade tarafından yönetilen bu bölümün yayınlanan fragmanlara bakıldığında en iyi "Twilight" filmi olması bekleniyor. Seattle meydana gelen esrarengiz cinayetler ve intikam almak isteyen bir vampirin peşinde olmasıyla Bella kendini yine tehlikenin içinde bulur. Tüm bu sorunların içinde aynı zamanda Edward'a olan aşkıyla, Jacob'ın arkadaşlığı arasında bir seçim yapmaya zorlanmaktadır. Ancak bu seçim vampirler ve kurtadamlar arasındandaki çatışma üzerinde de etkili olacaktır. Mezuniyet gününün yaklaşmasıyla beraber Bella hayatında vereceği en büyük kararla yüzleşmek zorundadır.
Los Angeles'ta filmin fanları 4 gün önceden gösterime gireceği Nokia Plaza'nın önünde kamp yapmaya başladılar bile. Bugün gösterime girecek olan Eclipse bakalım beklenildiği gibi açılış haftasında bir rekora imza atabilecek mi?

Kısa Kısa

* Hobitler yuvaya geri dönüyor. 30 Mayıs'ta Guillermo Del Toro'nun "The Hobit" ve devam filmlerinin yönetmenliğini yapmayacağına dair sürpriz açıklamasından sonra Peter Jackson New Line ve Warner Bros'la yeni bir yönetmen için görüşeceklerini söylemişti. Film çekimlerine başlama konusunda gecikme yaşanmayacağını belirtmesi nedeniyle yeni yönetmenin Peter Jackman olması bekleniyor.

*Kadrosunda Robert De Niro, Ben Stiller, Owen Wilson, Jessica Alba, Laura Dern, Hervey Kietel ve Barbara Streisand'ı barındıran komedi serisinin 3. filmi "Little Fockers" 22 Aralık'da gösterime girecek.



*16 Aralık ayında çekimlerine başlanacak "Sherlock Holmes 2" filminin kötü adamı Professor Moriarty için Guy Ritchie'nin oynatmak istediği isim Daniel Day-Lewis. Bu rol için geçen diğer isimler ise Sean Penn, Javier Bardem ve Gary Oldman.

*Başrollerini Bruce Willis, Mary-Louisa Parker, Helen Mirren, Morgan Freeman, John Malkovich,Karl Urban, Brian Cox, Richard Dreyfuss, Julian McMahon'nın paylaştığı DC Comics uyarlaması "RED" in ilk fragmanı yayınlandı. Aynı isimli çizgi romandan uyarlanan Red'de eski bir CIA ajanı olan Frank Moses (Bruce Willis) yüksek teknoloji kullanan bir suikastçının peşine düşmesinin ardından hem kendini hem de sevdiği kadının (Parker) hayatını kurtarmak için eski takımını (Freeman, Malkovich ve Mirren) bir araya getirir.

Yaz Dizileri

Mayıs ayıyla beraber tv dünyasında en sevmediğim döneme girdik. Malesef bütün sonbahar dönemi dizileri eylül ayına kadar tatile girdi. Yaz aylarında televizyon izlenmez zihniyeti çok şükür Amerikan televizyonu için geçerli değil. Genellikle bu dönemde "hafif" dizileri yayınlamayı tercih etseler de aralarda "True Blood" gibi cevherler de ortaya çıkabiliyor. Peki 2010 yazında bizi hangi diziler bekliyor.

* True Blood: Charline Harris'in kitap serisinden uyarlanan dizi gerek yaratıcısı (Alan Ball) gerekse başarılı oyuncu seçimleri nedeniyle kitaptan çok daha iyi. Vampirlerin gerçek olduğu ve Japonlar tarafından icat edilen sentetik kan sayesinde "normal" vatandaş gibi yaşadıkları bir dünyada geçiyor dizi. Bir güney kasabası olan Bonn Temps'de başkalarının zihnini okuma yeteneği olan garson Sookie Stackhouse'un çevresinde gelişen olayları anlatıyor. 13 Haziran Pazar günü 3. sezonu başlayan diziye yeni sezonda, vampirler ve shape shifterların yanına kurtadamlar da katılıyor.









* Mad Men: En iyi drama dalında iki kez Emy ödüllü dizi 25 Haziran günü 4. sezonu ile ekranlara dönüyor. Yeni sezonla ilgili henüz çok belirli bir bilgi verilmemesine rağmen Jared Harris tarafından canlandırılan Lane Pryce yeni sezonun devamlı oyuncu kadrosunda yer alıyor.






* The Good Guys: Tecrübeli eski bir polisle, modern bir detektif olan ortağının suçla savaşını anlatan yeni aksiyon-komedi dizisinde başrolleri Bradley Whitford ve Colin Hanks paylaşıyor. 1970'lerde ortağı Frank Savage ile Dallas'ın en iyi dedetektifi olan Dan Stark (Bradley Whitford), valinin oğlunu kurtardıktan sonra Amerikan Kahramanı ilan edilirler. 30 yıl sonra vaktinin çoğunu içki içerek geçiren ve eski günleri yad eden yıpranmış bir polis haline gelmiştir. Yeni ortağı Jack Bailey (Colin Hanks) ise kitaba uygun hareket eden hırslı bir polistir. İş konusunda sürekli kendini baltalayan Bailey'ye verilen ortaklarını sürekli kaçıran Dan'e "bakıcılık" yapma görevi verilir.






Kısa Kısa



* 2008 yılında "Tropic Thunder" ile seyirciyle tanışan ve Tom Cruise tarafından canlandırılan Les Grossman kendi filmine kavuşuyor. Paramount Pictures ve MTV Film Mega-Prodüktör Les Grossman'la ilgili bir film projesine başlayacaklarını duyurdular.


* Tony Gilroy Bourne serisine geri dönüyor. the Bourne Identity, the Bourne Supremacy ve the Bourne Ultimatum filmlerinin de senaryosunu yazmış olan Gilroy serinin 4. filmi olan the Bourne Legacy'nin senaryosunu da yazacak. Yönetmen Paul Greengrass'ın projede yer almaması durumunda filmde oynamayacağını belirten Matt Damon'ın durumu ise halen belirsiz.


* "Fangland" in yönetmeni John Carpenter. John Marks'ın 2008 tarihli romanından uyarlanan filmde başrolü Oscar ödüllü Hilary Swank oynuyor. Kitapta, popüler tv programı "The Hour" da çalışan Evangeline HArper (Hilary Swank) bir görev için Transilvanya'ya gönderiliyor. Ancak New York ofisine gelen esrarengiz e-mailler, tabutlar, Torgu isimli garip bir adamla yanında hikaye dışında başka şeyler de getiriyor.


* Steve Zahn, Peter Dinklage ve Ryan Kwanten (True Blood) "Knights of Badassdom" filminin kadrosuna katıldılar. Wrong Turn 2 filminin yönetmeni Joe Lynch'in yöneteceği film bir korku-komedi. Filmde yanlışlıkla cehennemden bir şeytan çağıran LARP oyuncularının olayları düzeltmek için girdikleri macera anlatılıyor.

Voltran, Voltran,Voltran


Thundercats'den sonra 80'lerin bir başka kült dizisi televizyon ekranlarına geri dönüyor. Voltron: Defender of the Universe, yeni animasyon dizisiyle Nicktoons'da gösterime girmeye hazırlanıyor. Birkaç senedir süren film hazırlıklarında ilerleme kaydedilememesi sonucu Voltran yeni versiyonuyla tv ekranlarında tekrar boy gösterecek. Yeni seri "Voltron Force" olarak yayınlanacak. Voltron Force beş uzay kaşifi tarafından kontrol edilen robot aslanların birleşerek oluşturduğu Voltran'ın maceralarını içeriyor. Eski seriye sadık kalınacağı söylenen dizide orjinal kahramanların yanında savaşan yeni karakterler de olacak.

Yeni dizinin Voltran'ın 25 yıldönümü olan 2011 yılında yayına girmesi planlanıyor. Voltron Force 1998 yılında yayınlanan "Voltron : The Third Dimension" dan sonra yayınlanan ilk voltran animasyon dizisi olacak. Diziyle beraber yeni jenerasyona Voltran'ı tanıtmak için oyuncak serisi de satışa çıkacak.