Still Team Jacob



"Kurt kıza yazdı, kız vampirle evlendi" . Ön sıramızda oturan ve twilight serisi konusunda en ufak bir bilgisi olmayan gencin Breaking Dawn 1. bölüm ile ilgili ilk yarı yorumuydu bu. Bu yorumdan da anlaşıldığı üzere serinin son kitabına ait 2 bölüm halinde vizyona girecek Breaking Dawn Twi-hard'lar dışında fazla bir izleyici potansiyeline sahip değil. Zaten kitabı okuyanlar için filmin son derece durağan olması ve bazı sahnelerin dakikalarca sürmesi sürpriz değil.


Film uzun süredir beklenenen düğün için yapılan hazırlıklarla açılıyor ve uzuuuuun bir düğün töreni ile devam ediyor. Düğün sonrası ise Edward ve Bella fanların 4 gözle bekledikleri Brezilya'daki balaylarına çıkıyor. Balaylarındaki beklenmedik sürpriz ise Bella'nın ani ve hızla gelişen hamileliği. Bu hamilelik sadece Bella'nın hayatını tehlikeye atmakla kalmıyor aynı zamanda Vampirler ve Kurtadamlar arasındaki anlaşma için de tehdit oluşturuyor.


Serinin başından beri beraber çalıştıkları düşünüldüğünde , aktörlerin karşılıklı kimya ve zamanlama konusunda daha iyi hale gelmiş olmaları gerekiyor. Oyuncular arasında bir tek Rob Pattinson'un düğün sırasındaki hali diğer filmlerdeki Edward'a göre daha inandırıcıydı. (Tabi gerçek hayattan etkileşim olabilir).


Oscarlı yönetmen Bill Condon ise elindeki materyalin yetmediği durumlarda gelinlik detayları, Brezilya'daki ada manzarası gibi çekimlere sığınmış. Ancak kitapta da son derece tuhaf gelen Jacob'ın "imprint" olayını hızla Renee-Esme'nin genç kızlık dönemine geçerek bir nebze haifiletmeyi başarmış.


Sürekli karşımıza çıkan merdiven çıkma, ve karakterlerin birbirinin yüzüne baktığı sahnelere bakılırsa Breaking Dawn'ı 2 bölüm halinde yayınlamak oldukça zorlama olmuş. Filmi henüz seyretmeyenler için tavsiyem; direkt 2. bölümden başlasanız olur veya izlemekte ısrarcıysanız 2. bölüm vizyona girmeden önce dvd'den uzun sahneleri hızlıca geçerek izleyebilirsiniz.


Breaking Dawn'dan çıkarılacak derslere gelince;
-Düğünler bazıları için eziyet olabilir,
-Balayında sevişmek tehlikelidir ve gelini morluk içinde bırakabilir
-Hamilelik sonu ölümle bitebilen bir işkencedir. Hatta hamilelik sırasında aileler vampirler ve kurtadamlar gibi birbirleriyle kavga edebilirler.

Aman Uzak Durun !!

Hazır Halloween havasındayken buyrun TV dünyasında geçmişten bugüne “Uzak Durulacak Mekanlar” listesi;

Lost Adası (Lost)
Düşen uçaktan kurtulmak bu adada yeterli olmuyor. Diğer kurtulmanız gerekenler arasında kutup ayıları, siyah duman ve “others” yer alıyor. Bir şekilde adadan kurtulmayı başarmış olsanız bile 3 sene sonra kendinizi yeniden adada bulabiliyorsunuz. Diğer adazedelerden ise öldükten sonra bile kurtuluş yok.

Sunnydale (Buffy the Vampire Slayer)
Uzun yıllar boyunca, kaybolan insanlar kasabanın büyük problemlerinden biriydi. Kasabadaki lise iyi bir eğitim verse de belediye başkanı dev bir yılana dönüşerek öğrencileri yemeğe çalışabiliyor. Son olarak ise kasabanın cehenneme açılan bir geçide düşme ihtimali deprem olasılığından daha yüksek.


Fairview (Desperate Housewives)
Yerleşimleri bekleyen bir çok tehlike mevcut. İntihar, elektrik çarpması, kasırga, araba ve hatta uçak kazası bunlardan bazıları. Felaketler genellikle Witseria Lane’de yoğunlaşmış durumda. Ayrıca dedikoduya çok açık.


Mystic Falls (The Vampire Diaries)
Kasabada gündüz dolaşan vampirler yüzünden kimin insan, kimin vampir olduğunu kestirebilmek imkansız. Bu nedenle eve birini davet etmek son derece sakıncalı. Ayrıca, kamp yapmak veya yürüyüşe çıkmak gibi aktiviteler kesinlikle tavsiye edilmiyor.

Smallville ve Metropolis (Smallville)
Kasabayı yerle bir eden meteor yağmurundan kurtulmanız güvende olduğunuz anlamına gelmiyor. Bu sefer de üstün güçlere sahip ölümcül gençlerin istilasına maruz kalabiliyorsunuz. Şaibeli bir araştırma şirketi ve sonu gelmeyen hortumlar ise kasabanın vazgeçilmezleri. Smallville’deki olaylar yatışmaya başlarken, Metropolis’de tam tersi bir durum yaşanabiliyor. Her hafta, havaya uçan otobüsler, raydan çıkan trenler ve yanan güneş kuleleriyle karşılaşmak mümkün.

Bon Temps (True Blood)
Vampirler ve şekil değiştiriciler kasabanın olağan sakinlerinden sayılıyor. Ancak doğaüstü tüm yaratıkların yolu muhakkak Bon Temps’den geçiyor. Geceleri dışarıda dolaşmak oldukça sakıncalı. Her an bir pagan tanrısı, voodoo büyücüsü, kurtadam veya cadıyla burun buruna gelmeniz veya bir ritüel kurbanı olmanız mümkün.