Iron Man

Aylardır hevesle beklediğim Iron Man'in ikinci filmi malesef Türkiye'de 30 Nisan yerine 7 Mayıs'ta gösterime giriyor. Herhalde insanların Anneler gününü Iron Man izleyerek kutlayacağı düşünülerek gösterim 1 hafta sonraya ertelendi. 2008 yılında Robert Downey Jr hayranları dışında fazla beklenti yaratmayan film, Indiana Jones ve Prince Caspian'ın yarattığı hayal kırıklığı karşısında 2008 yazını kurtaran film oldu. Bu büyük başarı ile birlikte devam filmi üzerindeki baskı da artmış oldu. Ben amcanın dediği gibi "Büyük güç yanında büyük sorumluluk da getirir". Filmin yönetmeni John Favreau verdiği ropörtajlarda ikinci filmin başarısnın diğer Marvel uyarlaması filmlerin geleceğini de etkileyeceğini belirtiyor. Örneğin ilk filmin sonunda konuk oyuncu olarak gözüken Nick Fury sayesinde Samual L. Jackson 9 filmlik bir anlaşma imzaladı. Marvel dünyasındaki geçen sıradaki filmler ise Thor, Captain America, The Avengers, S.H.I.E.L.D ve Nick Fury. Tekrar Iron Man'e dönersek ikinci film ilk filmdeki olaylardan 6 ay sonra başlıyor. Tony Stark ortaya çıkan "Iron Man" kimliğini yaşadığı "playboy" hayatına adapte etmeye çalışıyor. Scarlett Johansson ise Stark'ın yeni asistanı Natasha Romanoff, a.k.a Black Widow, olatrak filmde yer alıyor. Johansson rolünde inandırıcı olabilmek için 2 ay boyunca sıkı bir dövüş sanatları eğitiminden geçmiş ve tehlikeli sahnelerin bir çoğunda da dublör kullanmamış. Karşımıza çıkacak bir diğer isim ise "Whiplash" rolündeki Mickey Rourke. Büyük bütçeli filmlerde oynamayı sevmeyen Mickey Rourke'u ikna etmek için John Favreu ve Robert Downey Jr 2008 ödül sezonu sırasında oldukça çaba harcamışlar. Rourke ise bu çabaları karşılıksız bırakmayarak rolüne hazırlanmak için Rusya da bir hapishaneyi ziyaret etmiş.

Kısa Kısa


* Warner Bros "Kırmızı Başlıklı Kız"ı farklı bir yorumla çekiyor. Ortaçağda geçen filmde, köyü bir kurtadam saldırısına uğrayan kadını Amanda Seyfried oynuyor. Twilight'ın yönetmeni Catherine Hardwicke tarafından çekilecek olan filmde diğer başrol oyuncusu ise Shiloh Fernandez.

*Summit Entertainment John Gray'in dünyaca ünlü best-seller'ı "Erkekler Mars'tan, Kadınlar Venüs'ten" kitabının televizyon ve sinema haklarını satın aldı.

*1800'lerin ortasında uzaylılar tarafından saldırıya uğrayan Arizona halkının anlatıldığı "Cowboys & Aliens" adlı çizgi roman uyarlaması filmin kadrosuna son katılan isim bu yaz "The Last Airbender" da izleyeceğimiz Noah Ringer oldu. Robert Downey Jr'ın yerine gelen Daniel Craig'in yanında Harrison Ford ve Olivia Wilde'da filmde yer alan isimler arasında.

*Bu yaz çekimine başlanacak yeni filmlerden bazıları;
Scream , Real Steel (Hugh Jackman), Salvation Boulevard (Pierce Brosnan), Vamps (Sigourney Weaver).

*Bu yaz gösterime girecek olan ve başrollerini Tom Cruise ve Cameron Diaz'ın paylaştığı "Knight and Day" filminin uluslarası fragmanı yayınlandı.

Coming Soon


The Losers sinemalarda bu yaz gösterime girecek yeni çizgi roman uyarlamalarının sonuncusu. Ancak diğer uyarlamalardan farklı olarak bu filmde süper güçler ve süper kahramanlar yok. Yönetmen Sylvain White'a göre film bir grup "sıradan" insanın hikayesini anlatıyor. Ancak kadroya baktığımızda oyuncuların o kadar da "sıradan" olmadığını görebiliyoruz; Jeffrey Dean Morgan (a.k.a. Denny Duquette, a.k.a. John Winchester), Idris Elba, Chris Evans (a.k.a Captain America) ve Zoey Saldana.

Bolivya ormanlarına yok etme misyonu ile gönderilmiş Amerikan Özel Kuvvetlerine bağlı elit bir grup, Max adıyla bilinen güçlü bir düşmanın desteğiyle kendilerini ihanete uğramış bulurlar. Öldükleri zannedilen grup gizemli ajan Aisha'nın da yardımıyla kendilerine ihanet edenlerden intikamlarını almak için bir plan hazırlarlar. Böylece dünyayı yüksek teknoloji araçlarını kullanarak global bir savaşa sürüklemek isteyen Max'e de engel olabileceklerdir.

Çizgi romanı bilmeyenler için ise (benim gibi) grup üyeleri ile ilgili kısa bilgiler;
Jensen (Chris Evans) : Takımın teknolojisi uzmanı. John Lennon gözlükleri takan espirili bir "inek" . Kadınlarla arasının çok iyi olduğunu sanıyor (ama değil)
Cougar (Oscar Jaenada): Nadiren konuşan Meksikalı bir silahşör. Sözlere fazla ihtiyacı olmuyor onun yerine genellikle silahlarını kullanıyor.
Pooch (Colombus Short) : Takımın şoför/pilotu ve aynı zamanda vicdanı. Çizgi romanda daha yaşlı olmasına rağmen filmde daha genç yaşta.
Rogue (Idris Elba) : Takımın ikinci lideri. Oyunu kuralına göre oynayan bir görev adamı.
Aisha (Zoey Saldana) : İhanete uğrayan The Losers'a yardım eden gizemli bir CIA ajanı. Ancak yardım etmekteki amacı çok açık değil.
Clay (Jeffrey Dean Morgan): The Losers'ın uzun zamandır lideri.



The Losers: Trailer - Watch more Movie Trailers

Release the Kraken!

Bu haftanın benim için olmazsa olmaz filmi "Clash of the Titans" . Orjinali 1981'de çekilmiş olan filmde ,eğer eski versiyonunu hatırlıyorsanız farkı göreceksiniz, teknolojinin bütün nimetlerinden faydalanılmış. Orjinal filmdeki yaratıkların tasarımcısı Ray Harryhausen yaşı itibariyle (89) yeni filmde yer almayı kabul etmese de filme danışman olarak katkıda bulunmuş. Yönetmen Louis Leterrier filmde önemli rolleri olduğunu düşündüğü yaratıkları adeta baştan yaratmış. Fragmanlarda ismi ön planda olan "Kraken" Karayip Korsanlarındaki bol dokungaçlı versiyonundan oldukça farklı. Üst bedeni insanımsı bir yapıya sahip olan Kraken aynı zamanda yüzyıllardır su altında yaşayan bir yaratığın görünümüne de sahip. Filmin görsel efekt yönetmeni Nick Davis de suyun içinden yükselerek kayalıkların üzerindeki şehre saldıran 90 metrelik yaratığın bilgisayar animasyonunda gelinen sınırları zorladığını belirtmiş. Orjinal versiyonda Kuğu gibi kanatlara sahip beyaz Pegasus ise filmde siyah olarak karşımıza çıkıyor. Medusa ise tamamen CG kullanılarak yapılmış fakat görünüşü için Rus model Natalia Vodianova ile çalışılmış. Medusa'nın modelden esinlenerek yaratılan yüzü düşmanlarını taşa çevirirken şeytani bir hale geliyor. Bu filmde ilk defa karşımıza çıkan yaratıklar ise Harpy ve Djinn. Harpy'ler de CG ile yaratılmış ve Pan'ın Labirentindeki yaratıkları andırıyorlar. Çöldeki Scorpioks'la yapılan dövüşte ortaya çıkan Djinn için ise söyleyebileceğim tek şey var; mini bir Optimus Prime. İlk versiyonda yer alan sinir bozucu altın renkli robot baykuş ise minik bir rolde gözüküyor. Sanırım sinemada orjinal versiyonu izleyen bir ben vardım, çünkü baykuşa ve gördüğü muameleye gülen bir tek ben oldum. Filmin baş kahramanı Perseus Kraken'ı öldürebilmek için yaptığı yolculuk sırasında babası Zeus tarafından epey yardım görüyor. Öyle ki yeni Perseus'un ışın kılıcı bile var. Evet yanlış okumadınız, bildiğiniz ışın kılıcı. Perseus'u canlandıran Sam Worthington yine karizmatik bir giriş yapmayı başarmış. Avatar'daki Toruk'un yerini bu filmde siyah renkli uçan at Pegasus alıyor. Hiç sıkılmadan 2 saatinizi geçireceğiniz bu filmin 3-D versiyonu da mevcut ancak bana göre normal versiyonu da rahatlıkla izlenebilir. Görsel anlamda 3 boyutlu olmasının çok bir katkısı olmamış.

İyi Seyirler