Marvel: Kaçabilirsin ama saklanamazsın


MCU(Marvel Cinematic Universe) 2008’de vizyona giren Iron Man filmiyle çoktan hayatımıza girmiş olsa da, 2014 tam anlamıyla bir Marvel yılı olacak gibi gözüküyor.  Marvel bombardımanı  Mart ayında Captain America – The Winter Soldier ile açılışı yaptı bile;

Captain America- The Winter Soldier
Vizyona giren tüm MCU filmleri arasında en “olgun” hikayeye sahip olan Captain America, 2. filmde de aynı başarıyı yakalıyor.  70’li yılların casus filmlerini hatırlatan The Winter Soldier’da Robert Redford’un da rol alması (bkz Three  Days of the  Condor) hoş bir detay olmuş.Film Steve Rogers /Captain America ve Natasha Romanoff’un kaçırılan bir gemiyi ele geçirmek için S.H.I.E.L.D. operasyonunda görevlendirilmesiyle başlıyor. S.H.I.E.L.D konusunda baştan şüpheleri olan Captain America, kendi yerini ve verilen görevleri de sorgulamaktadır. Esrarengiz Winter Soldier tarafından S.H.I.E.L.D. başkanı Nick Fury’ye yapılan suikast sonrasında ise Captain ve Natasha kime güvenebilecekleri bilemezler. Aksiyon sahneleri  diğer Marvel filmerine göre çok daha fazla ancak Avengers ve Thor ;The Dark World’de izlediğimiz patlayan gemi sahnesini üçüncü kere izlemek biraz fabrikasyona doğru kaymış. Chris Evans ise rolüne çok daha alışmış ve ilk filme göre çok daha iyi bir Captain America olmuş.
The Amazing Spiderman – 2
Henüz MCU’e dahil olmasa da reboot edilmiş Spidey, 2014’ün ikinci Marvel filmi oldu. Şaşırtıcı bir şekilde Amerika’dan önce Avrupa’da vizyona girdi. En sevilen ve bilinen Marvel karakterlerinden Spider Man, 2007’de sonuncusu yapılan üçlemeden sadece 5 sene sonra reboot edilerek tekrar beyazperde de boy gösterdi. Benim de içinde olduğum çoğu kişi tarafından, bu neyin tekrar çekimi denerek önemsenmese de The Amazing Spider Man oldukça beğenildi. Peter Parker rolü için seçildiğini duyduktan sonra yok ben izlemem yeni filmleri dediğim Andrew Garfield, yeni seriyi seyretmem için en büyük neden oldu. “0” beklenti ile  gittiğim ilk film sonrasında kendisinin , Iron Man/ Robert Downey Jr, dan sonra en başarılı süper kahraman seçimi olduğunu düşünüyorum. Özellikle 2. filmde çizgi romandaki Spider Man’i birebir yakalamış. Emma Stone ve Andrew Garfield arasındaki kimya da filmin en büyük artıları arasında. Mary Jane’i canlandıracak olan Shailene Woodley’in işi epey zor olacak. 142 dakika boyunca hiç sıkmayan, oldukça eğlenceli bir film sizi bekliyor.

X-Men – Days Of Future Past
X-Men’in Avengers’ı 23 Mayıs’ta vizyona girecek. X-Men ve First Class kadrosunu bir araya getiren Days of Future Past dört gözle beklenen 2014 filmlerinden biri.  Bryan Singer’ın  seriye yönetmen olarak geri dönmesi de beklentileri arttırıyor. Gelecekte hem insanları,  hem de mutantları etkileyen bir felaketi engellemek üzere Wolverine geçmişe yolculuk yapıyor. Kadrosunda 3 adet  Oskarlı oyuncu bulunduran  X-Men Days of Future Past, Peter Dinklage’ı da ekibe dahil etmiş durumda.