Kral Konuştu!

Oscar adayı filmler nihayet bizde de vizyona girmeye başladı. Ancak 2-3 film birden aynı hafta vizyona girince önceliği uzun süredir merakla beklediğim King's Speech'e verdim bu hafta. Öncelikle Colin Firth, Geoffrey Rush ve Helena Bonham Carter kesinlikle adaylıklarını hak ediyorlar. Filmin hikayesi hayatı boyunca konuşma zorluğu çeken Kral VI George'un hayatından esinleniyor. York Dükü olarak üstlendiği sorumluluklar yüzünden zaman zaman sıkıntılı anlar yaşayan VI. George'un abisinin tahttan feragat etmesi üzerine tahta çıkmasıyla beraber yaşadığı konuşma zorluğu daha da dikkat çekici hale geliyor. Filmin açılış sahnesinde Wembley'de yaptığı konuşma sırasında Albert'ın yaşadığı sıkıntıyı Colin Firth çok başarılı bir şekilde seyirciye de yaşatmayı başarıyor. Gezilen onlarca doktordan sonra York Dükü ve Düşesi son bir deneme için sıradışı yöntemlere başvuran ve tıp diploması bile olmayan Avustralyalı bir "Konuşma Terapisti" olan Lionel Logue'e (Geoffrey Rush) başvuruyor. Kraliyet kurallarına göre yetişmiş olan "Bertie" ve sıradan bir Avustralyalı olan Lionel'ın terapi seansları zorlu bir başlangıca sahip olsa da aralarındaki ilişki daha sonra bir arkadaşlığa dönüşüyor. Filmin en güçlü yanı başrol oyuncuları. Colin Firth VI. George rolüyle şimdiden Golden Globe, Screen Actors Guild ve Bafta ödüllerinde en iyi erkek oyuncu ödüllerini kazandı. Geoffrey Rush Elizabeth tarafından kocasına yardım etmesi için tutulan Lionel'ı oldukça gerçekçi canlandırıyor. Tim Burton filmlerinde egzantirik karekterleri canlandıran Helena Bonham Carter ise filmde oldukça sevecen ve eşine destek veren geleceğin "Ana Kraliçe"si rolünde son derece başarılı. King's Speech birçok dönem filminin aksine komedi unsurları da barındıyor. Özellikle Kraliyet çiftinin Logue'u evinde ziyaret ettikleri sahne oldukça eğlenceli. VI. George( Colin Firth) ve Logue'un eşinin (Jennifer Ehle) karşılaştığı sahne BBC Klasik dizilerini seven seyirci için küçük bir sürprizi de barındııyor. (Pride&Prejudice dizisinde Firth Mr. Darcy'i Ehle ise Elizabeth Bennet'ı canlandırıyordu) King's Speech en iyi film dalında bence çok güçlü bir aday olmasa da oyuncuları açısından oscarlarda şansı oldukça yüksek.

Kısa Kısa

* Client Eastwood yeni filmi J.Edgar filminin çekimlerine Los Angeles'ta başladı ve FBI direktörü J. Edgar Hoover'ı canlandıran Leonardo Di Caprio'nun setten ilk resimleri yayınlandı. Filmin diğer oyuncuları arasında Armie Hammer, Judi Dench, Ed Westwick,Josh Lucas,Ken Howard ve Naomi Watts yer alıyor.

*İsmi henüz belirlenmemiş olan Pamuk Prenses filmi projesinde Kötü Kraliçe'yi canladırması için Relativity Media Julie Roberts'la anlaşmaya vardı. Relativity uyarlamasında klasik masal komedi ve macera unsurları arttırılarak modern bir hikayeye dönüşüyor. Filmin gösterim tarihi 29 Haziran 2012 olarak planlanıyor.

*Eski İngiltere Başbakanı Margaret Thatcher ile ilgili merakla beklenen biyografik film "The Iron Lady" nin çekimlerine 31 Ocak'da başlandı. Margaret Thatcher'ı canlandıran Meryl Streep'in çekimlerden ilk resmi yayınlandı.





* 20 Mayıs'ta gösterime girecek olan Pirates of the Carribean: On Stranger Tides filminin son fragmanı yayınlandı.


*